Începuturi

Știi cum este să ai fluturi in stomac? Desigur, să ai fluturi pe bune în stomac ar fi probabil rău și pentru tine și mai ales pentru fluturi, așa că vorbim metaforic, de fluturii de care vorbesc și cei îndrăgostiți. Însă nu chiar de ei, nu știu dacă au o altă culoare, formă sau mărime, însă eu vorbesc de fluturii pe care îi simți când faci ceva ce îți place.

În Decembrie 2015, îmi luam certificarea de formator și la cursul respectiv am avut, ca activitate practică, de făcut o scurtă prezentare – eu mi-am ales să vorbesc despre public speaking. Căutând informații, costruind slide-urile si repetându-mi prezentarea până târziu în noapte, am simțit zburându-mi în stomac fluturii de care vorbeam. Nici măcar nu eram în fața unui public, doar eu în fața monitorului, și totuși îi puteam simți, zburătăcind bezmeteci. Făceam asta după o pauza de peste un an și ceva, aveam deja experiența realizării de către mine a trainingurilor si a livrării lor însă datorită pauzei mi-am dat seama cât de mult îmi doream să mă ocup de asta, să fiu un trainer. Care este desertul tău preferat? Nu trebuie să îmi spui, doar gândește-te bine la el. Și acum gândește-te că se întâmplă ceva teribil, că din cauza încălzirii globale se topesc toate dulciurile din lume sau că eșuezi singur pe o insulă pustie și nu mai îți poți mânca desertul preferat cațiva ani. După care se întâmplă ceva minunat, zăpezile Antarcticii se topesc și sub ele se găsesc dulciuri sau pe insula pustie se deschide un Shop & Go. Și în sfârșit, poți simți gustul pe care îl iubești. Cam așa m-am simțit si eu, după pauza de care vorbeam mai sus.

Tot in Decembrie 2015, am văzut la Business Days destul de mulți vorbitori care discutau de altruism, ca mod de abordare al afacerilor si relațiilor de afaceri – chiar dacă era in contextul business networking-ului, m-am bucurat să văd că nu sunt singurul care crede în așa ceva. Mi se pare o atitudine care lipsește din mediul de afaceri românesc, unde succesul este privit ca un joc cu sumă nulă: dacă tu ești de succes, eu nu sunt sau succesul meu nu mai este la fel de important.

Să îi ajuți pe cei de lângă tine să se dezvolte, să îi ajuți pe alții să fie de succes este una dintre cele mai bune chestii pe care poți să le faci: creând valoare si povești de succes, creezi valoare si succes pentru toată lumea, inclusiv pentru tine. Și nu vorbim aici doar de antreprenoriat, în orice faci poți să creezi valoare pentru cei din jur. De aceea, contribuția mea va fi acest site unde vor fi articole pe subiecte business si de dezvoltare personală și, de asemenea, îmi voi dona un număr de ore pe luna din timpul meu pentru a ține traininguri celor care nu au așa de mult acces la traininguri pe subiecte de dezvoltare personală.

Acest site este în același timp și un vehicul de promovare pentru mine si pentru trainingurile mele. Dacă îți plac articolele pe care le scriu, îți garantez ca îți va plăcea și mai mult să asiști la un training de-al meu. Sau dacă îți place atât de mult de mine încât să vrei o relație mai stabilă și ne și înțelegem, mă poți și angaja.

Eu sunt Ștefan Ghimpău și cred că, mai important decât cine sunt, este ce fac și cum o fac. Mă dezvolt pe mine și pe cei din jurul meu. Și o fac cu pasiune.

Comentează articolul

Citește și: